Koken met Liefde en Passie

Food Kartel is opgericht vanuit een passie voor eten. Waarom? Heel simpel: om mensen te laten proeven dat er met liefde en passie gekookt is met pure ingrediënten.

Keur aan culinaire mogelijkheden

Wat in 2012 klein begon, is inmiddels flink gegroeid. Wij verzorgen nu ook de catering van tapas-avonden, buffetten, ontbijt- en lunchbuffetten. Deze keur aan culinaire mogelijkheden verzorgen we bij mensen thuis, maar ook bij bedrijven of op andere unieke locaties.

Van het seizoen, biologisch, zelf gemaakt

Food Kartel is zoveel mogelijk op de hoogte van de herkomst van de producten die ze gebruikt. Daarom werken we met verse seizoengroenten (het liefst uit lokale moestuinen), kruiden en noten van de Marokkaanse winkel uit de buurt, biologisch brood of brood dat door de chef zelf is klaargemaakt.

Kiezen voor smaak

Halffabricaten vermijden we zoveel mogelijk, huisgemaakt is ons devies. Daarnaast werken we uitsluitend met hoogwaardige ingrediënten, en kiezen niet aan de hand van de prijs, maar de smaak. Dat betekent dus heel vaak: proeven en vergelijken, en dat is heerlijk om te doen.

Duurzaam

Wij werken met respect voor onze directe en indirecte omgeving. Daarom letten we op ons gebruik van energie en grondstoffen, en vermijden we zoveel mogelijk afval. Noem dat gerust duurzaam. Als we tijdens evenementen en markten werken met éénmalig servies, is dat altijd biologisch afbreekbaar. En we kiezen doorgaans voor fair trade.

Soepel

We kiezen zoveel mogelijk voor producten van biologische oorsprong, liefst van lokale boeren. En als het kan: altijd vers, zodat u via onze maaltijden weet in welk seizoen we zitten. We zijn niet heilig en gaan soepel om met wensen: soms willen we wel een kokosnoot of avocado van ver gebruiken, of een framboos in de winter.

Bij iedere keuze laten we ons hart spreken en gebruiken we ons gezonde verstand.